Zoekbalk

Harde schijf vervangen

Wat merk ik als mijn schijf te klein is en wanneer moet ik mijn harde schijf vervangen?

Een harde schijf vervangen, dat kan nodig zijn als je merkt dat je computer langzamer wordt. Ook kan je de melding krijgen dat je schijf bijna vol is.

Als u bijvoorbeeld voornemens bent om uw filmhobby serieus te gaan nemen en meer met film- of beeldbewerking te gaan doen, dan is het verstandig om te kijken of u genoeg schijfruimte hebt. Een grotere harde schijf kost vandaag de dag niet veel en het is aan te raden een investering te doen in een grotere harde schijf. Dit voorkomt dat u snel  tegen de grenzen van uw opslagcapaciteit aanloopt.

Easycomputerhulp plaatst snel en probleemloos een schijf erbij. Ook het vervangen van de bestaande harde schijf door een grotere is mogelijk. Doordat ze steeds goedkoper worden en een aanzienlijke snelheidswinst opleveren, wordt steeds vaker overgestapt op een zogenaamde Solid State Drive (SSD).

Vaak moet er een backup gemaakt worden zodat de gegevens op de grotere schijf kunnen worden overgezet. Het is uiteraard ook mogelijk om er een lege schijf bij te plaatsen. Hier gaat het dan uitsluitend om de uitbreiding van de capaciteit.

Kosten voor het vervangen van de harde schijf zijn 65,- euro exclusief kosten van de nieuwe schijf.