Zoekbalk

Hulp of afstand met Teamviewer

Wat is Hulp op Afstand ?

Wat is Hulp op Afstand? Wanneer een computer niet meer werkt zoals dat hoort kan dat aan een groot aantal zaken liggen: de hardware, de software, uw internetverbinding, uw netwerk en ga zo maar door.

In veel gevallen kunnen wij dan op afstand hulp bieden. De enige voorwaarde is dat u nog steeds verbinding heeft met het internet.

Hulp op afstand betekent dat u, samen met ons, een programma op uw computer installeert waarmee wij de besturing van uw PC overnemen. Zittend achter uw computer kunt u precies zien wat er gedaan wordt. Wat wij natuurlijk niet kunnen is bijvoorbeeld het plaatsen van een DVD….. Dat moet u dan doen. De toestemming voor besturing op afstand bestaat voor de duur van een hulpsessie en daarna is uw computer voor ons niet langer toegankelijk. Bij elke nieuwe sessie moet u opnieuw het (nieuwe) password geven. Het oude is vervallen. U hoeft het programma niet nogmaals te installeren.

Hoe starten wij een hulpsessie
Nadat besloten is om een hulpsessie te starten klikt u op de afbeelding rechts of op de link hieronder. Uw internetbrowser zal starten een een programma wordt van het internet gedownload, namelijk het programma Teamviewer Quick Support. U moet toestemming geven om het programma uit te voeren. In beeld verschijnt een afbeelding waar u uw ID en wachtwoord vindt. Deze gegevens moet u desgevraagd doorgeven. De sessie kan gestart worden. Tijdens de sessie kunt u gewoon meekijken en er is een chatbox als u iets wil zeggen tegen degene die de sessie uitvoert.

Permanente toegang
Indien gewenst kan er ook een andere variant gedownload worden die een permanente toegang tot uw computer mogelijk maakt, de zogenaamde Host module. Enige voorwaarde is dat de computer online is. Dit is vooral gewenst als u de computer ook onbemand wilt kunnen (laten) benaderen (b.v. servers). Klik hier om de Host module te installeren.